Een gezonde huid

Een gezonde huid, minder vanzelfsprekend dan u denkt!

Onze huid is ons visitekaartje maar een gezonde huid is voor veel mensen een stille wens. Naar schatting hebben enkele miljoenen mensen problemen met hun huid

Meer en meer mensen krijgen te maken met een huidziekte. Eczeem, huidkanker en psoriasis zijnde ziektes die de meeste aandacht vereisen. Sinds kort weet men dat mensen met psoriasis, ongeveer 2 a 3 procent van de Nederlandse bevolking, een verhoogde kans hebben op hart en vaatziekten.

Psoriasis

Psoriasis manifesteert zich dikwijls als grote rode plekken met zilverachtige schilfers op verschillende plaatsen op het lichaam.
Typische plaatsen zijn de ellebogen, knieën en hoofdhuid, maar andere lichaamsdelen zijn niet uitgesloten. De ernst kan sterk variëren.
Er zijn evenveel mannen als vrouwen die psoriasis hebben. Hoewel de ziekte op elke leeftijd tot uiting kan komen, gebeurt het vaak tijdens de overgangsperiode tot de volwassenheid. Naast deze eerste piek omstreeks twintig jaar is er een tweede piek bij vijftigers.
De duur kan variëren. Bij de meeste patiënten zal het op en neer gaan van verbetering en verslechtering echter vele jaren of het hele leven blijven duren.
Indien psoriasis correct behandeld wordt, kunnen psoriasispatiënten een meer dan behoorlijke levenskwaliteit behouden.

Huidkanker

Een andere huidziekte die sterk toeneemt is huidkanker, dit ondanks alle waarschuwingen om de zon zoveel mogelijk te vermijden De meest voorkomende symptomen zijn schilferige plekjes op de huid welk vaak in het gezicht eerst optreden. De behandeling van huidkanker in een vroeg stadium is sterk verbeterd en door  een goed geneesmiddel tegenwoordig goed te behandelen.

Tijdig onderzoek

Belangrijk is dat u tijdig door uw huisarts of huidarts naar dit soort symptomen laat kijken opdat er tijdig een goed behandelplan ontwikkeld kan worden.

Schoonmaken en invetten

Om de huid gaaf te houden is het ten allen tijden belangrijk dat u uw huid beschermd tegen schadelijke invloeden van buiten en van binnen af. Dus vermijd zoveel mogelijk blootstelling aan vervuilde lucht, direct zonlicht. Ook roken en overmatig alcohol gebruik zullen hun sporen nalaten in uw huid.

Ondanks deze voorzorgen zal uw huid toch vuil worden welk vrij diep in de huid kan doordringen. De goedkoopste en meest voorhanden zijnde remedie is het wassen van uw huid met schoon water en een goede kwaliteit volvette zeep. Daarnaast zijn er ook zeer goede middelen verkrijgbaar met speciale verzorgende werking om uw huid te reinigen.

Het belangrijkste na het wassen is een goede kwaliteitscrème te gebruiken om uw huid weer in een goede conditie te brengen. Welke crème het best werkt is erg persoonlijk.

Dit blijft, zeker in het begin, een kwestie van proberen om te leren hoe uw huid reageert op de verzorgingsproducten.

 

Een goed verzorgde huid gaat levenslang mee.

© 2017 - 2024 Beautycenter Breukelen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel