Bepaal uw huidtype

Bepaal uw Huidtype

U krijgt de beste resultaten wanneer u zorgt dat de producten die u gebruikt zijn afgestemd op uw huidtype. Om de juiste producten te kunnen kiezen moet u dus eerst bepalen welk huidtype u heeft. Dit kan een huidtype van een soort zijn maar vaak is het toch zo dat men een mix heeft van verschillende huidtypen zoals hierna verder uitgelegd.

Karakteristieken van de verschillende huidtypen  

Normale Huid

Gewoonlijk vinden we dit alleen bij jongere mensen. De huid ziet er fris uit en bevat altijd de lipiden die nodig zijn voor elasticiteit. Men heeft altijd een gezond en levendige uitstraling.

De poriën zijn bijna niet te zien behalve in de 'T'-zone, waar de huid een klein beetje kan glimmen. Regelmatige verzorging met kwaliteitsproducten laat de normale huid zijn gewone werk doen.

Droge Huid

Er zijn twee soorten te onderscheiden: de droge vochtarme huid (gebrek aan vocht) en de huid die te weinig talg produceert (vaak schraal). De droge huid ziet er mat en vochtarm uit.Er zijn geen meeëters en geen open poriën zichtbaar. Is geneigd tot rimpelvorming en verwijdering van adertjes (couperose). Een droge huid wordt vaak verergerd door droge lucht (airco), felle zon, hoge temperaturen en verblijf op grote hoogte. Slechte voeding, inefficiënte luchtbevochtiging, afslank diëten en een slecht gebruik van huidreinigingsmiddelen kunnen ook een van voornoemde soorten droge huid veroorzaken. Een vochtarme huid kan voorkomen bij alle huidtypen.                                         

Vette Huid

Dit huidtype heeft gewoonlijk een olieachtige aanblik, glimt en heeft grove poriën, vol met talg vooral rond de neus en op de kin en voorhoofd. Geneigd tot roodheid en acné. Dit zijn enkele van de belangrijkste karakteristieken van de vette huid. Na het reinigen van de huid kan deze gaan schilferen en krijgt een ruwe aanblik. De huid bruint snel. Rimpels komen pas laat maar zijn diep als eenmaal zichtbaar. Heeft speciale zorg nodig en grondige reiniging.

 Gecombineerde Huid

Sommige mensen hebben een gecombineerde huid, vettig op voorhooft, neus en kin terwijl de rest van de huid, vooral op de wangen, hals en rond de ogen, normaal of droog is. Bij de verzorging van dit huidtype gebruiken we producten alsof we twee verschillende huidtypen behandelen. Er zijn speciale producten voor de gecombineerde huid beschikbaar.

Gerimpelde Huid

Een van de grootste problemen voor mensen (voornamelijk vrouwen) zijn rimpels. Ze zijn fataal voor de frisse aanblik van de huid en doen iemand er vermoeid en oud uitzien.Rimpels beginnen vaak bij het oogcontour, gevolgd door gezicht en hals. Naarmate iemand ouder wordt, worden de rimpels zichtbaarder en verliest de huid zijn elasticiteit. Voor een effectieve behandeling en het voorkomen van dit probleem moet er een juiste huidanalyse worden gemaakt. Rimpels worden in drie groepen ingedeeld:

  • Mimische rimpels
  • Rimpels wegens afslanken
  • Leeftijdsrimpels

Voorkomen en behandelen van rimpels:

Door ongezonde voeding, roken en alcohol te vermijden en een gezond leven te lijden met voldoende slaap en perfecte huidverzorging, kunnen we het ontstaan van rimpels voorkomen of vertragen.

Daarom is het nodig:

  • Vanaf de puberteit voor de huid te zorgen.
  • Twee maal per dag de huid reinigen
  • Beschermende en voedende crèmes voor gezicht en hals gebruiken
  • Speciale producten voor de oogcontour.
  • Scrubproducten en maskers gebruiken welk zorgen voor een glanzend, fris en jeugdig uiterlijk.
© 2017 - 2024 Beautycenter Breukelen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel