Schoon en fris

De hele dag door komt de gezichtshuid in aanraking met vuil. En ’s nachts scheidt ze afvalstoffen uit. Een goede poetsbeurt  voor het slapengaan en bij het opstaan is dan ook geen overbodige luxe.

De gezichtshuid kan best wat vuil hebben maar hersteld zich ’s nachts minder goed als de viezigheid niet voor die tijd is weggehaald. Stof, uitlaatgassen, make-up, zweet: het blijft allemaal op het gezicht achter. Een voedende nachtcrème kan moeilijk door een dikke laag vuil heen en bovendien raken poriën door het vuil verstopt. Dat kan pukkels en mee-eters tot gevolg hebben.

Op haar beurt zorgt een nachtje slapen ook voor vuil op de huid. De huid laat afvalstoffen door die ’s ochtends moeten worden verwijderd. Ook zweet nestelt zich tijdens de slaap in de poriën. Daarom is gezichtreiniging ook na het opstaan erg belangrijk.

Zeep

Bij het reinigen van het gezicht is het belangrijk om een product te kiezen dat speciaal voor de gezichtshuid is gemaakt. Je kunt kiezen voor reinigingsmelk, tonic, gels of speciale doekjes die zijn aangepast op de pH-waarde van de huid. Maar ook wassen met zeep is een optie, mits je de huid maar goed afspoelt. Anders kan een droog en trekkerig gevoel ontstaan.

Welk product kiezen?

Hoe nu te kiezen uit die hele rij reinigingsproducten? Het is vooral een persoonlijke keuze: wie houdt van wassen met water, kiest sneller voor een reinigingsgel. Dan hoef je immers niet in de weer met reinigingsmelk om die vervolgens met een tonic weer te verwijderen. Voor de gehaaste mens zijn er de kant-en-klare reinigingsdoekjes.

Rond de ogen

Ronddraaiende bewegingen maken met het product, welk dan ook, zet de poriën goed open en zo kan het vuil er gemakkelijk uit. Schoonheidsspecialisten raden aan om bij de hals te beginnen met reinigen en dan langzaam naar boven te werken. Voor de dunne huid rond de ogen zijn er speciale oogmake-up removers. De reinigingssessie is klaar als er geen vuil meer op het watje zit. Afdrogen met een schone handdoek en de huid kan er weer tegenaan.

© 2017 - 2024 Beautycenter Breukelen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel