Vier huidtypen

Vier huidtypen, Vier verzorgingsrituelen

Niet iedereen heeft dezelfde huid: er zijn vier verschillende huidtypen. Elk type vraagt om een eigen dagelijkse verzorging. Van droog tot vet, van douchen tot smeren. Voor de verschillende huidtype en of behandelingen hebben wij voor u een aantal productcombinaties gemaakt.

Normale huid

Het lijkt zo gewoon, een normale huid, maar dat is het niet. Er zijn maar weinig mensen met dit huidtype, dat zich kenmerkt door hele kleine poriën en weinig pukkels. De huid glimt niet en heeft ook geen droge plekken.

Als u een normale huid hebt dan kunt u bijna elk verzorgingsproduct gebruiken welk u zou willen gebruiken. Douchegels van allerlei  soorten, oliën, bodylotions en scrub-crèmes, de normale huid kan praktisch alles hebben.

Droge huid

Mensen met een droge huid hebben vaak last van een trekkerig gevoel.Hun talgkliertjes scheiden minder vettige stof uit dan die van andere mensen, waardoor de huid droog en strak aanvoelt.Op sommige plekken kan de huid zelfs schilferen, bijvoorbeeld in het gezicht. De droge huid is vaak extra gevoelig voor kou, wind en zonlicht.

Dagelijks minstens tweemaal smeren met een vette crème is bij een droge huid essentieel. Het hele lichaam vraagt om een laag crème, niet alleen het gezicht. Te warm of te koud water bij het douchen kan de huid extra uitdrogen.

Mensen met een droge huid kunnen speciale douchegels of badolie gebruiken die de huid voedt. Voor gezichtsreiniging geldt: gebruik zo min mogelijk producten die met water moeten worden afgespoeld, omdat de huid daardoor alleen maar verder uitdroogt. Lotions en tonics zijn goede opties.

Vette Huid

Een vette huid kenmerkt zich door het glimmende laagje op het voorhoofd, de neus en naast de neus. Deze plekken heten ook wel de T-zone: talgkliertjes produceren daar extra veel talg. Mensen met een vette huid hebben meer kans op puistjes en mee-eters; hun poriën zijn vrij groot en raken sneller verstopt door vuil en talg.

Een vette gezichtshuid  is te wassen met een reinigingsgel en lauwwarm water. Ook zij er speciale reinigingslotions en tonics verkrijgbaar voor de vette huid. Voor lichaamsverzorging zijn producten op oliebasis af te raden, omdat die van zichzelf ook vettig zijn. Een vrij vloeibare bodylotion en gewone douchegel zijn een betere keuze. Wie het aandurft kan de douchebeurt afsluiten met een plens koud water: dit doet de poriën sluiten.

Gemengde huid

De meeste mensen hebben een gemengde huid. De T-zone is wat vettig, maar verder is de huid normaal tot droog.

Voor het verzorgen van de gemengde huid zijn er speciale producten op de markt. Het is de truc om de wangen en hals in te smeren met een vochtinbrengende crème, zonder de overige plekken van het gezicht nog vetter te maken dan ze al zijn. Op die plaatsen moet uiteraard ook gesmeerd worden, maar dan liefst minder vaak. Voor de gezichtsreiniging kun je kiezen uit reinigingsmelk of tonic voor de gemengde huid. Voor de lichaamsverzorging geldt hetzelfde als bij de normale huid: bijna alles kan.

Gevoelige huid

Een gevoelige huid reageert snel en sterk op bepaalde cosmetica, crèmes en andere verzorgingsproducten. Mensen met een gevoelige huid hebben vaak last van rode vlekjes, schilfertjes of kleine bultjes, die jeuk of pijn veroorzaken. Dit kan in het gezicht zijn maar ook op andere lichaamsdelen.

Hypo-allergene producten zijn speciaal voor dit huidtype ontwikkeld. Een product is hypo-allergeen als er weinig stoffen inzitten die de huid kunnen irriteren. Ook dermatologisch geteste producten geven een kleinere kans op heftige reacties. Beide termen garanderen echter niets en de reactie kan per persoon verschillen.

Ouder wordende huid

Hoewel de ouder wordende huid niet echt een huidtype is vraagt zij wel om bijzondere verzorging. Hoe ouder iemand wordt, hoe minder elastisch de huid en hoe minder vocht zij opneemt. De ouder wordende huid kenmerkt zich dan ook door rimpels en een droog velletje.

Het verzorgen van de oudere huid lijkt op de verzorging van de droge huid: Vooral smeren met vette crèmes dus en niet te heet douchen. Diverse producten hebben een positief effect, geven een verstevigende en rimpel-vertragende werking en zijn gericht op de ouder wordende huid.

© 2017 - 2024 Beautycenter Breukelen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel