Dag- en nachtcrème weetjes

Wetenswaardigheden betreffende de meningen rondom Dag- en nachtcrèmes

Er zijn regelmatig nog al wat meningen te horen rondom de het gebruik van dag- en nachtcrèmes. Daarom hier wat weetjes rondom deze feitjes en fabeltjes.

Ik kan dagcrème net zo goed vervangen door nachtcrème, wel zo makkelijk.

Dit is absolute niet waar. Een dagcrème bevat specifieke ingrediënten onze huid overdag heel goed kan gebruiken maar `s nachts niet nodig zijn. Denk hierbij alleen nog maar aan een goed UV filter om u te beschermen tegen schadelijke zonnestraling.

Tijdens uw slaap kan de huid zich goed herstellen. Om die redenen zijn dagcrèmes meer beschermend en nachtcrèmes meer voedend,  herstellend en vochtinbrengend.

De crème lekker dik aanbrengen is beter dan een dunne laag.

De huid kan zo’n dikke laag helemaal niet opnemen. Het heeft dan ook absolute geen enkele zin om de crème dik aan te brengen. Daarnaast is het ook nog slecht voor uw portemonnee.

Een nachtcrème voor het gehele gezin voldoet.

Dit kan echt niet zomaar. Een nachtcrème moet echt bij uw huidtype passen. Een crème moet aangepast zijn aan uw huidtype zoals Jong, vochtarm, sterk verouderd etc..

Bepaal uw huidtype of laat dit doen door een deskundige schoonheidsspecialist.

Crème op een niet schoongemaakte huid werkt toch nog effectief.

Dit is absolute niet waar. In feite is het grondig schoonmaken van uw huid de meest belangrijke stap in het verzorgingsproces. Zelfs als u geen crème zou gebruiken is schoonmaken essentieel voor een gezonde huid.

Nachtcrème kan niet intrekken als u huid niet is schoongemaakt van de dagelijkse vervuiling door bijv. make-up en andere stofjes uit de ons omringende lucht. Sterker nog, de schadelijke stoffen van buitenaf kunnen nog beter hun schadelijke werk doen omdat ze door de dikkere nachtcrème langer blijven zitten.

Serums hoeven alleen ‘s nachts gebruikt te worden.

Dit is niet waar. U kunt een serum zowel gedurende nacht als wel overdag gebruiken. Het is echter wel zo dat uw huid gedurende de nacht optimaal van het serum met zijn werkzame stoffen kan profiteren. ’s Nachts  heeft het serum alle tijd om zijn voedende, regenererende en of hydraterende werk te doen.

Wij gebruiken thuis een luchtbevochtiger  dus heb ik geen vochtinbrengende crème nodig.

Zeker in de koude periode van het jaar is het droog in de meeste huizen en kantoren. Een luchtbevochtiger kan hier goede diensten doen voor uw houten meubelen maar dit is voor uw huid niet erg effectief. Het werkt iets maar dit is totaal niet voedend en verzorgend zoals een goede nachtcrème zou moeten doen. Alleen een goede nachtcrème voldoet aan al deze eisen.

Alleen de huid grondig reinigen is eigenlijk meer dan voldoende.

Zoals hierboven reeds vermeld is reiniging van uw huid absolute de eerste en meest belangrijk stap in de totale verzorging van uw huid. Maar bij bijv. een ouder wordende huid wordt het zelfherstellend vermogen steeds minder. Dit komt door de afname van de hoeveelheid collageen in de oudere huid. Door een dag- en nachtcrème te gebruiken krijgt uw huid juist dat steuntje wat het dan goed kan gebruiken.

Als  ik al een goede nachtcrème gebruik hoef ik geen oogcrème meer te gebruiken.

Dit is een misverstand en kan zelfs vervelende gevolgen hebben. De huid rondom uw ogen is veel dunner dan die van de rest van uw gezicht en vraagt daarom ’s nachts als wel overdag om een speciale behandeling. Gebruik van een nachtcrème kan zelfs wakker worden met dikke ogen.  Er zit gewoonweg te veel voedende stoffen in een nachtcrème terwijl de dunne huid rondom uw ogen die ook nog eens snel opneemt. Neem dus echt een aangepaste crème voor de oogzone.

Het is niet nodig om voor ieder huidtype aparte crèmes aan te gebruiken.

Niet waar! Een jonge huid zal meer behoefte hebben aan een vochtverzorgende crème en daarmee voldoende verzorgt zijn. Een rijpere huid heeft waarschijnlijk meer behoefte aan een liftende en of anti-rimpel werking. Daarnaast kan het zo zijn dat uw huid behoefte heeft aan aangepaste verzorging naargelang het jaargetijde we in verkeren. Indien u het moeilijk vindt om dit voor uw huid te bepalen dan raden wij u aan om u door een schoonheidspecialist  te laten adviseren.

Mannen en vrouwen kunnen makkelijk elkaars dag en nachtcrèmes gebruiken.

Dit is een groot misverstand! Zoals hierboven reeds aangegeven moet u die crèmes kiezen die bij uw huidtype passen. Zoals u ook wel weet is de huid van de man toch echt heel anders dan de huid van de vrouw. De mannenhuid heeft een heel andere samenstelling  en is vaak veel steviger en dikker dan die van de vrouw. Ook de dagelijkse scheerbeurt vraagt alleen al om een specifieke verzorging. Kortom, mannen die crèmes gebruiken moeten echt hun eigen crèmes gebruiken daar die alleen zijn afgestemd op de mannenhuid.

© 2017 - 2024 Beautycenter Breukelen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel